DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En god nattesøvn er noget af det vigtigste for din krop og sjæl, da alle har behov for at slappe helt af samt lade sindet koble af og restituere. Desuden kan en dårlig søvn være sundhedsskadeligt for dig, og hvis du ikke har sovet godt om natten, kan du sjældent præstere optimalt på jobbet eller studiet, være nærværende med din familie og dine venner, eller have overskud til at dyrke dine interesser. Derfor får du her fem gode råd til at få en god nattesøvn, selvom vinteren raser udenfor.

  1. Overhold faste sengetider. Hjernen er et vanedyr, der har behov for at hvile og være aktiv på præcis de samme tidspunkter hver dag. Sørg derfor for at gå i seng og stå op samme tid hver dag, så du kan vænne dig til at være træt på samme tidspunkt hver aften.
  2. Investér i en god seng med en madras af god kvalitet, så du altid ligger godt. Læs mere her.
  3. Undgå smartphone, tablet og computer cirka en time før sengetid. Lyset fra dem kan snyde din hjerne til at tro at den ikke er træt, hvilket gør det vanskeligt at falde i søvn. Læs eventuelt en god bog i stedet.
  4. Investér i nogle ordentlige gardiner. For at du kan sove godt, er det vigtigt at der ikke er for lyst i dit soveværelse. Hvis du sover et sted, hvor der kommer gadelys ind om natten, er det derfor vigtigt at du har nogle gode gardiner til at holde lyset ude.
  5. Hold et køligt klima i soveværelset. I vinterkulden kan det være fristende at skrue op for varmen, for ikke at skulle fryse, når man lægger sig ned under dynen. Dog anbefales det at du sover i en temperatur på seksten til tyve grader, samt at du lufter godt ud lige inden sengetid.