DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Julen nærmer sig, og med julen kommer man naturligvis heller ikke uden om julegaverne, der lige meget hvor meget man gerne vil det, ofte fylder meget. Reklameblokkene er fyldt med dem, reklamerne der dumper ind af brevsprækken er fyldt med dem og de annoncer man ser på Google, Sociale Medier og lignende  steder er fyldt med dem.

Hvis du er ejer, leder eller bare står for julegaverne i en virksomhed, er det i den grad også ved at være tid til at overveje, hvad medarbejderne skal have i julegave i år. Der er stadig langt over en måned til juleaften, men højtiden for at bestille firmajulegaver er i den grad på toppen lige nu. Der er millioner af medarbejdere der skal have julegaver, og det er derfor også ved at være på høje tid.

I større virksomheder kører det ofte mere eller mindre på automatik, hvor der ikke er det helt store tanker bag. Det kan være en gavekurv, et par flasker vin eller et gavekort til en given butik. I mindre virksomheder hvor der ikke er så mange ansatte, er der ofte lidt mere variation i gaverne. Langt hen ad vejen handler det ofte om, hvad budgettet er. Her er der mange webshops til erhvervslivet, der har gjort dem nemt og opdelt firmajulegaverne i forskellige prisklasser.

Der er to ting der spiller ind her. Dels hvor meget virksomheden vil ofre på de ansatte, men i høj grad også SKAT. Man må nemlig ikke blot give hvad man ønsker til sine ansatte,  hvert fald ikke, hvis man vil undgå at de bliver beskattet af værdien af gaven. Du kan altid finde den nøjagtige sats på SKATs hjemmeside, men typisk ligger beløbet lige omkring 800 kroner. Så det er en dårlig ide at købe gaver, der er dyrere end dette. I hvert fald bør de ansatte i så fald informeres om, at de bliver beskattet.