DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det har vel næppe gået nogens næse forbi, at margueritten er blevet kendte som et velset smykke. Marguerit-serie fra Georg Jensen er et af de mest kendte danske designs som i lang tid har været populært i hele verden. Selve margueritten har været en klassiker siden 1940, hvor Georg Jensen forærede Dronning Ingrid et smykke, i forbindelse med hun fødte dronning Margrethe. Da Dronningen var barn, havde hun kælenavnet Daisy, som i dag er en af smykke serierne fra Georg Jensen.

Dronningen har arvet kælenavnet fra sin bedstemor Margaretha, som døde i 1920. Ved Kronprinsesse Ingrids og Kronprins Frederiks bryllup fik Ingrids far fremstillet en marguerit-broche til minde om Ingrids mor, og det er herfra, designet stammer. Den originale broche er bevaret, og kan findes i Dronning Margrethe smykke skrin.

Find den rigtige gave

Der findes rigtig mange udgaver af margueritsmykkerne, og Georg Jensen er bestemt ikke de eneste, der fremstiller dem. Ofte har man betvivlet andre producenter for at lave margueritsmykker, men det er ikke og kan ikke tages patent på margueritten. Georg Jensen var dog nogle af de første som designede smykker med margueritten og bliver derfor kaldt den originale designer af smykkerne. For nogle år siden blomstrede margueritten virkelig op og kunne findes overalt, og den er stadig en klassiker, når kvinden skal have en flot gave. Margueritten er indbegrebet af god stil, og går til utrolig mange kvinder og meget slags tøj.

Enhver kan bærer magueritten

Det enkelte og stilfulde design i hvid og guld giver klasse og elegance til ethvert look, og det har en sommerlighed over sig, som klæder den yngre og ændre dame. Den kan sættes sammen med både hvide, blonder og det klassiske, sorte look. Den er med andre ord perfekt til den danske stil, og det er derfor, så mange danskere ejer et margueritsmykke. Hvis du vil være populære ved konen, kan du med fordel overraske hende med en af disse smykker.